Doors For Refrigerated Multidecks

Vrata Za Rashladne Uređaje Proizvedena U Srbiji

Savabien je kompanija koja je postala deo Frigo Žika Grupacije 2020. godine. U pitanju je kompanija koja se bavi proizvodnjom aluminijumske stolarije, alu/staklenih/ventilirajućih fasada kao i obradom i proizvodnjom termoizolacionog stakla.

Savabien u svom sastavu ima dva proizvodna pogona – Surčin (obrada stakla) i Inđija (proizvodnja stolarije i fasada). Oba proizvodna pogona imaju kompletno automatizovan proizvodni proces i najsavremeniju opremu svetskih kompanija Lisec i Elumatec.

Jedna od glavnih ideja i razloga zašto je Savabien deo Frigo Žika Grupacije jeste kompletno zatvaranje proizvodnog procesa rashladnih uređaja.  Od samog uključivanja kompanije u Grupaciju Frigo Žika, Savabien snabdeva staklom sve proizvode iz Frigo Žika ponude – sva stakla na rashladnim vitrinama su proizvedena u Inđiji-Surčinu.

Tokom 2021. godine, počelo je razvijanje specijalno dizajniranih vrata za rashladne uređaja; izuzetnih performansi, karakteristika i različitih modela.

Vrata za rashladne uređaje proizvedena od strane Savabien/Frigo Žika tima, predstavljaju poslednju kariku u proizvodnom lancu rashladnih uređaja kompanije Frigo Žika. Na ovaj način je kompletno zatvoren proizvodni proces komercijalnih rashladnih vitrina; samim tim smo kreirali proizvod po svetskim standardima sa potpisom „Made In Serbia“ koji zaista to i znači.

Više o tipovima vrata pročitajte u nastavku teksta.

Tipovi vrata

bora step t max with doors

Termopan Vrata – T Full Vision

T Full Vision vrata su termoizolaciona vrata, izuzetne preglednosti i performansi. T Full Vision su dvostrana vrata sa termo prekidom (argonsko punjenje). Zaptivne lajsne su od PVC-a/stakla (sa bočnih strana), dok je razmaknica aluminijumska. Ručka za vrata je diskretna i predstavlja jedini vidljivi motiv na vratima, čime se ne narušava preglednost robe u samoj vitrini. Vrata su jednostavnog dizajna, bez preterano detalja čime je funckionalnost vitrine dovedena do maksimuma, jer su poboljšani performansi uređaja, postignut moderan „clean“ izgled čime je preglednost izložene robe dovedena do maksimuma.

Karakteristike:
– Debljina stakla 18mm (4mm kaljeno staklo, 10mm vazdušni razmak, 4mm kaljeno staklo)
– UG vrednost 1.3*
– Režimi rada 25°C/60% vlažnost vazduha
– Plastična drška
– Ušteda energije – 60%
– Maksimalna preglednost
– „Door hold“ sistem za lakši pristup robi (ako su vrata otvorena ispod 80%, automatski se zatvaraju)
– 100% Energy free sistem sa pvc prozirnim ramom

bora slim single glass

Single Glass Vrata

Single Glass je model vrata izrađenog od jednog stakla. Izuzetne preglednosti i jednostavnog dizajna. Bez ikakvih lajsni i dodatnih vidljivih delova koji narušavaju preglednost robe. Ručka je takna i metalna, gotovo neprimetna.

Karakteristike:
– Debljina stakla 6mm nisko emisiono staklo, UG vrednosti 3.7*
– Ušteda energije do 45%
– Perfektna vidljivost, jednostavan dizajn
– Vrata nisu za klimatsku klasu 3M1
– Sistem automatskog zatvaranja ako su vrata otvorena manje od 80%

Sliding Vrata – Klizna

Romax Sliding Doors Multideck 

Klizna vrata su izrađena od aluminijumskog okvira sa prilagodljivim gravitacionim kliznim sistemom, dok su točkovi u gornjem delu visokog kvaliteta, dugog roka trajanja. Stakla u ovim vratima su termoizolaciona sa termo prekidom i argonskim punjenjem. Vrata se jednostavno instaliraju i moguće je proizvoditi ih u različitim dimenzijama.

Karakteristike:
– Debljina stakla – dvostrano staklo 18mm (4mm kaljeno staklo + 10mm)
– Gravity Sliding – sistem kliznih vrata
– Dug vek trajanja
– Energetska ušteda do 50%
– Sistem automatskog zatvaranja
– Plastična/metala/ručka ugrađena u ram

Vrata za minusne vitrine su u fazi razvoja i očekuje se da budu dostupne za komercijalnu upotrebu tokom 2022.godine.

Više o modelima sa vratima saznajte na sledećim linkovima:
– remote zatvorene vitrine
– plug in zatvorene vitrine