+ 381 22 430 444

info@frigozika.rs

PROIZVODNJA RASHLADNE, TERMIČKE I NEUTRALNE OPREME
HYBRIDTECHNOLOGY
Frigo zika baner

ŠTA SU MODULARNE RASHLADNE KOMORE?

Rashladne modularne komore (hladnjače) imaju široku primenu u svim delatnostima i koriste se za održavanje svežine proizvoda, za lagerovanje i za brzo zamrzavanje.

Modularne rashladne komore, namenjene su kako za čuvanje prehrambenih proizvoda (mleko, mlečni proizvodi, voće, povrće, meso), tako i za čuvanje zamrznutih namirnica. Pogodne su za: trgovinske radnje, mesare, pogone za preradu mesa, restorane, pekare, piljarnice, kuhinje. Kombinacija sa staklenim vratima i policama za samoposluživanje pogodna je za benzinske pumpe.

ELEMENTI MODULARNE KOMORE


Kompanije koje se bave rashladnom opremom, poput Frigo Žika group, praktikuju da komore izrađuju u dimenzijama po želji kupca što omogućava smeštaj komore u gotovo svaki prostor. Sagrađene su od termoizolacionih poliuretanskih panela najvišeg kvaliteta. Dimenzije zidova rashladne komore plusne iznose 60mm, ukoliko je stacionirana na spoljašnjoj podlozi (80mm,100mm,120mm,150mm), a za minusne komore isključivo(150mm).

REŽIM RADA MODULARNE KOMORE


Režim rada kod modularnih komora je potpuno identičan kao i kod ostalih rashladnih uređaja za istu namenu. Izrađuju se u plusnom (+2° do +70°C) i minusnom "šok" režimu (-10° do -40°C), po zahtevu i potrebi kupca. Mogućnost automatskog kontrolisanja režima rada putem digitalnog termostata, omogućava uštedu električne enegrije, zbog kontinuiranog rada motora. Manuelno podešavanje temperature po želji i potrebi kupca je takođe moguća opcija. Pojedinosti koje razlikuju i izdvajaju modularne komore od drugih rashladnih sistema su:

  • izdvojen agregat (obložen limenim omotačem izvan komore, uz dodatnu izolaciju)

  • plafonski isparivač.MONTAŽA MODULARNE KOMORE


Po rečima profesionalaca iz kompanije Frigo Žika, montaža modularnih rashladnih komora izvodi se u zatvorenom prostoru na idealno ravnoj podlozi (pločice, izliven beton), a roba se unosi ručno ili malim paletarom. Ukoliko je komora predviđena da se instalira u spoljašnjoj sredini neophodno je obezbediti ravnu izlivenu betonsku podlogu. Pre same montaže uređaja, neophodna je provera i dovod električne energije do iste, takođe instalacija odvoda kondenza (slivnik za vodu). Montaža modularne komore je veoma pristupačna i jednostavna za instalaciju, po mehanizmu montaže – demontaže. Ove rashladne komore su lako rasklopljive i prenosive, što ih čini izuzetno korisnim ulaganjem za bilo koje trgovinsko preduzeće. Ukoliko je plusnog režima rada, tada se podnica ne ugrađuje (isključivo na zahtev kupca), dok pritom za minusni režim rada neophodno je da se ugrađuje sa podnom oblogom. Cena se kreira na osnovu režima rada rashladnog sistema, izrade debljine panelnih zidova, montaže i prostora u kom se postavlja.

Prethodna vest Vesti Sledeća vest

Katalozi

Preuzmi Katalozi Proizvoda Preuzmi Katalozi Katalog 2020 Preuzmi Katalozi Vinski katalog Preuzmi Katalozi Katalog 2017 Preuzmi Katalozi Dry Aging Buffalo Katalog