Oslo Multideck

Oslo – Novi Lider Među Vertikalnim Rashladnim Vitrinama

Tokom 2021. godine tehničko-razvojni tim kompanije Frigo Žika je radio na projektu nove linije vertikalnih rashladnih vitrina pod nazivom Oslo.
Ideja, koja je prisutna od samog početka, je da se razvije linija vitrina koja će biti izuzetno visokih performansi, energetski efikasna, kompatibilna za rad na C02 i freonskim rashladnim sistemima, pogodna za serijsku proizvodnju, različitih tipova/veličina, modernog dizajna i povrh svega, cenovno konkurentna.

Da li smo u tome uspeli i koje su to karakteristike Oslo vitrina, pročitajte u nastavku teksta.

Oslo Rashladne Vitrine

Kompanija Frigo Žika je u 2022. godini krenula sa serijskom proizvodnjom Oslo vitrina. Tako da se iste mogu već sada pronaći u marketima širom Srbije, Balkana i Evrope (Nemačka/Francuska).

Ovi uređaji predstavljaju energetsi najefikasnije modele u Frigo Žika ponudi. Izazov od samog početka razvijanja je bilo postizanje minornih energetskih gubitaka, korišćenjem najkvalitetnijih kompontenti, praćenjem trendova tržišta i standardskih regulativa (kako u Evropi, tako i ostatku sveta s posebnim akcentom na SAD) pri čemu je potrebno održati konkurentnu cenu.

Veliki doprinos unapređivanju sveukupnih performansi uređaja je dala činjenica da je naš tim razvio originalne modele termoizolacionih vrata za rashladne uređaje zajedno u saradnji sa kompanijom Savabien (deo Frigo Žika grupacije).

Na ovaj način je energetska efikasnost zatvorenih modela Oslo vitrina znajačno unapređena, a pritom je cilj konkurentne cene ispunjen, jer je razvojem termoizolacionih vrata, proizvodni proces kompanije Frigo Žika u potpunosti zatvoren. Na taj način je održana cena, a kvalitet unapređen.

Kada pričamo o energetskoj efikasnosti otvorenih modela Oslo vitrina, treba napomenuti unapređeni sistem rashlade – rashladnu zavesicu koja ima minimalne gubitke. U svim tačkama unutrašnjosti otvorenih rashladnih vitrina održava se temperatura koja je navedena u specifikaciji svakog uređaja (od 1 do 5 stepeni celzijusa)

Takođe, svi modeli poseduju ugrađenu samočisteću kondenzacionu jedinicu koja predstavlja patent našeg tehničkog tima, zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Plug In i Remote Modeli

Osnovna podela Oslo vertikalnih rashladnih vitrina se vrši na remote i plug-in uređaje.
Plug in uređaji poseduju agregat koji je ugrađen u sam uređaj, samim tim, vitrine su mnogo mobilnije, lakše za uklapanje u svaki prostor, bez obzira na tip i namenu prodajnog objekta.

Sa druge strane, remote modeli su pogodniji za velike supermarkete – hipermarkete. Agregat za ove uređaje je lociran van samog frižidera (obično su agregati pozicionirani sa spoljne strane objekta), stoga je neophodno da ovi uređaji budu pozicionirani uz zid.

 

Velika Izložbena Površina

Jedna od glavnih karakteristika ovih uređaja i jedan od razloga zašto su ovi tipovi preuzeli vodeću poziciju u našem asortimanu, jeste izuzetno niski front kojim je stvoren mnogo veći prostor za izlaganje proizvoda. Svaki vlasnik prodavnice/marketa prehrambene/mešovite robe želi da svojim kupcima ponudi veći broj proizvoda „Što više izloženih proizvoda – veća šansa prodaje“, samim tim, frižideri velikih kapaciteta su izuzetno bitna stavka.

Oslo Vitrine Za Sve Namene

Sa vratima, bez vrata, minusne, za voće/povrće, piće, mlečne proizvode… Oslo vitrine su kreirane tako da lako budu prilagodljive različitim namenama i tipovima prodajnih objekata.

Osnovna podela modela sa vratima se vrši na (svi modeli zatvorenih rashladnih vitrina Oslo se proizvode kao plug in i remote):

Oslo Single Glass – model sa vratima gde je vidiljvost izloženih proizvoda maksimalna. Vizuelnu prezentaciju ne narušava čak ni ručka za otvaranje, koja je u potpunosti uklopljena u sam dizajn vitrine. Staklo je jednostrano. Sistem zatvaranja je automatski.

Oslo T Full Vision – model sa termoizolacionim vratima gde je jedini primetni detalj ručka. Vrata su izrađena od duplog termoizolacionog stakla sa argonskim punjenjem.

Oslo Sliding Doors – model sa kliznim vratima. Takođe izrađena od termoizolacionog stakla sa argonskim punjenjem.

Više o teromoizolacionim vratima za rashladne uređaje pročitajte OVDE.

Pored pomenutih modela sa vratima, dostupni su i otvoreni modeli, Fruity (za voće i povrće), kao i Oslo Standard (standardni tip vertikalne rashladne vitrine).

Negativni model (za niske temperature) Oslo vitrine se naziva – Antarctic.

Kombinacijom modela Standard + Fruity + Antarctic, stvara se „3IN1“ sklop uređaja Oslo vitrina koja u ovoj postavci ispunjava potrebe svakog marketa koji se bavi prodajom prehrambene robe.

Oslo Semi Vertikal

Poslednja u nizu varijacija u Oslo liniji rashladnih vitrina jeste Oslo Semi Vertikal. Kao što i sam naziv kaže, u pitanju je model semi vertikalne rashladne vitrine izuzetnih performansi, koja je isto tako dostupna u standardnoj opciji (otvorena semi vertikalna vitrina za sve namene) i opciji za voće/povrće (Fruity).

Semi Vertikalne vitrine se proizvode u remote i plug-in varijantama.

Tehničke karakteristike Oslo Vitrina

Oslo Standard:

Temperaturni režimi: 1°C/ 5°C pri temperaturi od 25°C okoline i 60% relativne vlažnosti vazduha

Rashladni sistemi (REMOTE):
Gas – CO2
Freon – R448A/R449A (remote)

Rashladni sistemi (Plug In):
Freon – R290/ R455A

Minusna Antactic Vitrina:

Temperaturni režimi: -18 /-22°C pri temperaturi od 25°C okoline i 60% relativne vlažnosti vazduha

Rashladni sistemi (REMOTE):
Gas – CO2
Freon – R448A/R449A

Rashladni sistemi (Plug In):
Freon – R290/ R455A

Dimenzije Oslo Vitrina

 

PLUG IN

Standardne dužine

937mm

1250mm

1875mm

2500mm

Dubina

700mm

900mm

 

Visina

2000mm

2250mm

 

Visina Fronta

510mm

 

Dubina izložbene tacne

400mm

600mm

 

REMOTE

Standardne dužine

937mm

1250mm

1875mm

2500mm

Dubina

700mm

900mm

1100mm

 

Visina

2000mm

2200mm

 

Visina Fronta

260mm

 

Dubina izložbene tacne

400mm

600mm

800mm