Multidecks

Gde Se Frigo Žika Proizvodi Koriste

Kompanija Frigo Žika je nastala 1990.godine u Rumi, sa ciljem proizvodnje komercijalnih rashladnih uređaja za potrebe supermarketa, prehrambenih prodavnica i mesara.

U ovom tekstu ćemo predstaviti kompaniju, sfere delovanja i proizvode po kojima smo prepoznatljivi, stoga preporučujemo da nastavite da čitate i saznate više o proizvodima i uslugama kompanije Frigo Žika.

Lider u Proizvodnji Komercijalne Rashladne Opreme

Od samog nastanka, brend Frigo Žika je beležio tedencije rasta, iz godine u godinu proširivao ponudu uređaja, proizvodnih pogona i otvarao vrata novih tržišta, korak po korak.

Rast se odvijao postepeno, temeljno, tako da danas u srcu Srema imamo balkanskog lidera u proizvodnji rashladne, termičke i neutralne komercijalne opreme, koji uspešno izvozi i oprema razne prodajne objekte širom Srbije, Evrope i sveta.

Eksponencijalni rast kompanije se desio u prethodnih 10 godina kada je tržišno delovanje prošireno na teritorije Zapadne Evrope, sa posebnim akcentom na Nemačku. Danas, kompanija Frigo Žika ima godišnji obrt od 16.000.000e, preko 300 zaposlenih, 3 proizvodna pogona i predstavlja vodećeg proizvođača i izvoznika komercijalne „retail“ opreme u Srbiji.

Uključivanje Kompanije Savabien u Frigo Žika Grupaciju

2020. godine i uključivanjem kompanije Savabien u svoj sastav, Frigo Žika postaje grupacija kompanija – dodatno proširuje svoje tržišno delovanje i unapređuje svoje poslovanje. Primarne delatnosti kompanije Savabien su: obrada i proizvodnja termoizolacionog stakla, proizvodnja staklenih/aluminijumskih/ventilirajućih fasada i aluminijumske stolarije.

Savabien u svom sastavu ima dva proizvodna pogona – u Inđiji (proizvodnja alu stolarije i fasada) i u Surčinu (obrada i proizvodnja termo-izolacionog stakla)

Tokom 2021. godine, Frigo Žika/Savabien tehnički i razvojni timovi su razvili nova termoizolaciona vrata za rashladne uređaje, izuzetnih performansi i modernog dizajna, kojim je kompletiran proizvodni proces rashladnih/neutralnih komercijalnih uređaja. Stoga, može se reći da su gotovo svi Frigo Žika proizvodi ponosni nosioci etikete „Proizvedeno u Srbiji „ (Made in Serbia).

Gde Se Koriste Frigo Žika Proizvodi

Kao što smo u nekoliko navrata pomenuli u tekstu, glavni fokus kompanije Frigo Žika jeste proizvodnja rashladne, termičke i neutralne komercijalne opreme. Vertikalne, horizontalne i semi vertikalne rashladne vitrine, poslastičarske vitrine, pekarske vitrine, mesarske vitrine, frižideri za piće, rashladne komore (modularne, ugradne), oprema za kuhinje, dry aging mašine, stalaže, voćarice… Predstavljaju samo deo široke lepeze Frigo Žika proizvoda koji se proizvode u Srbiji.

Ono što izdvaja ovu kompaniju od konkurencije jeste kompletno zatvoren proizvodni proces, uigran tim profesionalaca i postojanje razvojnog tima što omogućava kreiranje proizvoda spram zahteva klijenta. Mogućnost adaptacije je veliki benefit koji sa sobom nosi saradnja sa Frigo Žika timom.

Opremanje Supermarketa i Retail Objekata

Poseban fokus i najveći izvor prihoda kompanije Frigo Žika predstavlja baš „retail“ industrija – opremanje velikih lanaca supermarketa i prodavnica prehrambene robe.

Frigo Žika nudi kompletna rešenja za sve vrste supermarketa, hipermarketa, mesara, pekara i retail prodavnica po sistemu „ključ u ruke“. Kompletno opremanje prostora uređajima poput rashladnih komora za čuvanje mesa i voća/povrća, rashladnim vitrinama, pekarskim i ketering vitrinama, vinskim vitrinama, izložbenim policama, voćariskim vitrinama/policama pa do naplatnih kasa.

Frigo Žika uređaji se izrađuju po poslednjim svetskim standardima i trendovima. Povećana preglednost robe, jednostavan dizajn, jednostavna montaža i visoka funckionalnost su samo neke od karakteristika uređaja ove kompanije

Svi uređaji se proizvode u remote varijanti (agregat je pozicioniran van uređaja, obično sa spoljne strane objekta) i plug-in varijanti (agregat je ugrađen u uređaj).

Rashladni sistemi Remote Vitrina:

Gas – CO2
Freon – R455A

Rashladni sistemi Plug In Vitrina:

Freon – R445A(EU)/ R290(EU)/ R449

Opremanje pekara, poslastičarnica i mesara

Pored opremanja supermarketa, koji neretko u svom sastavu imaju i sve (u naslovu) navedene prodajne sektore, Frigo Žika pruža i kompletna dizajnerska/tehnička rešenja i za sve specijalizovane proizvodne/prodajne objekte. Neki od brendova sa kojima je ostvarena uspešna saradnja: Mesara Matijević, Gavrilović, Zlatiborac i RETIF.

Opremanje Kuhinja, Barova i Restorana

Pored opremanja supermarketa i sličnih objekata, Frigo Žika tim uspešno sarađuje i sa mnogim restoranima, barovima, hotelima, poslastičarnicama, picerijama i sličnim objektima koje oprema profesionalnom termičkom opremom za kuhinje. Šporeti, roštilji, kazani, kotlovi, sudopere, inox stalaže/radni pultovi/stolovi i šankovi su samo jedan delić široke ponude uređaja za ugostiteljsku nišu.

Ova kompanija pruža kompletna rešenja, koja čak uključuju i dizajniranje (kreiranje 3D rendera) samog rasporeda uređaja i enterijera objekta.

Više o tim uslugama pogledajte na shopdesigning.com.

Očuvanje Životne Sredine I Energetska Efikasnost

Grupacija Frigo Žika posebnu pažnju obraća na „zeleno poslovanje“ koje se odnosi na unapređivanje energetske efikasnosti svakog proizvoda, smanjivanje karbonskog otiska i sveukupno očuvanje životne sredine. S našim hibridnim sistemima hlađenja, novo razvijenim Co2 sistemima hlađenja i termoizolacionim vratima, vrhunskog kvaliteta, uspeli smo da postignemo zaista visoke ocene u domenu unapređenja energetske efikasnosti (od 40-60% u odnosu na stare uređaje).

Više o kompaniji i konkretnim proizvodima možete saznati kontaktiranjem našeg komercijalnog tima putem: +381 22 430 444 ili putem kontakt forme u nastavku.