Dry Aging Buffalo Obloga PL

Specifikacije

Dry Aging Buffalo Obloga PL
Mašina-uređaj za suvo starenje mesa

Model (2 modela):

Dry Aging Buffalo OD (1230mm x 630mm x 2020mm)
– Dry Aging Buffalo OJ (700mm x 630mm x 2020mm

Obloga: Plastificirani Lim

Dimenzije: 
– Jedan (OJ) ili dva (OD) segmenta sa okretnim vratima
– Radna temperatura 0 – 2°C pri temperaturi od 25°C
– Vlažnost vazduha unutar komore 60-90%
– Unutrašnjost sanitarna plastika
– Police 
– Digitalni termostati za regulaciju temperature i vlažnosti vazduha

MODELI:

Opis proizvoda

Šta je suvo starenje mesa?
Meso (najčešće govedina) u prvoj fazi gubi vlažnost, što omogućava
posebna mikro klima koju stvara Dry Aging Machine.
Proces suvog starenja podstiče rast određenih gljivičnih vrsta (plesni) na spoljašnjoj površini mesa. Ovo ne uzrokuje kvarenje, već na površini mesa formira spoljnu “koru” koja se isečuje kada se meso priprema za kuvanje.
Ove gljivične vrste dopunjuju prirodne enzime u govedini tako što
pomažu da raste i poboljša ukus mesa. Posebno je poznata Thamnidium (gljivična vrsta) koja proizvodi kolagenolitičke enzime koji značajno doprinose nežnosti i ukusu suvog starog mesa.
Zbog skupog procesa sušenja ovako pripremljeno meso je bilo jedino
dostupnu u elitnim restoranima i hotelima sve do sada…

Imate pitanje vezano za proizvod?