Dry Aging Buffalo Obloga Drvo
Mašina-uređaj za suvo starenje mesa
Model (2 modela):
– Dry Aging Buffalo DD (1230mm x 630mm x 2020mm)
– Dry Aging Buffalo DJ (700mm x 630mm x 2020mm
Dimenzije:
– Jedan (DJ) ili dva (DD) segmenta sa okretnim vratima
– Radna temperatura 0 – 2°C pri temperaturi od 25°C
– Vlažnost vazduha unutar komore 60-90%
– Unutrašnjost sanitarna plastika
– Police
– Digitalni termostati za regulaciju temperature i vlažnosti vazduha
Obloga Drvo-u boji po zahtevu kupca
MODELI:
Imitacija ciglica od Himalajske soli sa osvetljenjem u zadnjem delu uređaja
Šta je suvo starenje mesa?
Meso (najčešće govedina) u prvoj fazi gubi vlažnost, što omogućava
posebna mikro klima koju stvara Dry Aging Machine.
Proces suvog starenja podstiče rast određenih gljivičnih vrsta (plesni) na spoljašnjoj površini mesa. Ovo ne uzrokuje kvarenje, već na površini mesa formira spoljnu “koru” koja se isečuje kada se meso priprema za kuvanje.
Ove gljivične vrste dopunjuju prirodne enzime u govedini tako što
pomažu da raste i poboljša ukus mesa. Posebno je poznata Thamnidium (gljivična vrsta) koja proizvodi kolagenolitičke enzime koji značajno doprinose nežnosti i ukusu suvog starog mesa.
Zbog skupog procesa sušenja ovako pripremljeno meso je bilo jedino
dostupnu u elitnim restoranima i hotelima sve do sada…
Frigo Žika doo 2021